Mensen die al langer een blender hebben, gaan vaak op internet zoeken naar recepten blender. Logisch, want je wilt na de zoveelste smoothie met aardbei of banaan wel eens iets nieuws proberen. Hoe lekker de fruitsmoothies ook zijn, je kunt met groentes eindeloos variëren. Vaak gebruik je in groente smoothies alsnog fruit voor een zoete smaak. In deze recepten blender je groente en fruit samen met melk of yoghurt. Wanneer je geen of minder suikers wilt binnenkrijgen, bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen, dan kun je prima het fruit weglaten. In de recepten voor blender kun je alles zelf naar je hand zetten. Op basis van smaak en dieet, maak jij jouw eigen versie van een blender recept.

Je eigen, persoonlijke blender recepten

Recepten blender zijn persoonlijk. Waarbij de één meer van zoet houdt, zal een ander eerder een frisse smaak waarderen. Het leuke van blender recepten is, dat je gemakkelijk de recepten kan aanpassen. Je leest in deze recepten dan ook geen hoeveelheden, je kunt namelijk zelf proeven wat je lekker vindt. Je komt smaakmakers als munt, limoen en kaneel tegen, hiermee kun je de smaak van groenten nog beter tot hun recht laten komen.

Smoothie recepten blender

Voor smoothies kun je blender recepten vinden met veel verschillende groentes. Lees deze top 3 om een beeld te krijgen bij de combinaties en mogelijkheden. 

  1. Andijvie smoothie met avocado. Je mengt amandelmelk met banaan erdoor om de smoothie dikte te geven. Daarnaast gebruik je limoen als smaakmaker. Je kunt een beetje peper en zout toevoegen om de smaken beter tot hun recht te laten komen.
  2. Pompoen smoothie met mango, je kunt hiervoor gekookte pompoenblokjes met stukken mango in de blender doen. Om dit recept in de blender te maken, gebruik je amandelmelk of voor meer smaak, sinaasappelsap.
  3. Tomaat – paprika smoothie. Dit is een smoothie die al bijna op soep recepten voor blender gaat lijken. Je doet namelijk de tomaat, paprika, rode ui, groentebouillon en tijm in de blender. Voeg een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout toe. Als je dit recept voor de blender warm maakt, dan heb je een heerlijke saus of soep. Koud is dit een lekkere gazpacho.

Recepten blender voor saus 

Recepten voor blender kunnen ook voor sauzen en soepen gebruikt worden. Je zag het al bij het laatste smoothie recept. Dit is eigenlijk een gazpacho. Je voegt bij deze recepten geen fruit toe. Je kunt de gerechten warm en koud drinken. Kijk wel van tevoren of jouw blender heet mag worden. Je kunt, indien je blender alleen voor koude gerechten is, de groentes na het koken af laten koelen of de groentes vers verwerken en daarna alles aan de kook brengen. Een voordeel van dit laatste is dat de groentes sneller aan de kook zijn en vitamines behouden blijven. 

Blenden met de blender specialist | Superblenders.com

Blender recepten voor soep

De basis van de soep recepten blender zijn eigenlijk altijd gelijk. Je gebruikt namelijk water, rode ui, bouillon en peper en zout. Je voegt een groente toe zoals broccoli, wortel of courgette. Na het pureren voeg je een topping toe zoals (vegan) spekjes, een scheutje room, crème fraîche of croûtons of mozzarella.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *