De temperaturen worden lager en de dagen worden korter. Niets is dan zo lekker als een warme kop thee. Of het nou ochtend of avond is, een warme kop thee doet ons goed. Zo beginnen of eindigen we dag goed. Naast dat de warmte fijn tijdens koudere dagen heeft thee ook een positief effect op onze gezondheid. Zwarte en groene thee verkleinen namelijk de kans op een beroerte. Ook zorgen meerder koppen zwarte thee of groene thee per dag voor een verlaagde bloeddruk, een verlaagd LDL-cholesterol en een verkleint risico op diabetes type 2.

Verschillende theesoorten 

Er zijn veel verschillende soorten thee beschikbaar. Witte thee, gele thee, groene thee, zwarte thee, Oolong en Pu Ehr. De meest bekende zijn toch wel de groene thee en de zwarte thee. Groene thee en zwarte thee komen allebei van de blaadjes van de Camellia sinensis theeplant. De blaadjes worden zwart als ze gereageerd hebben met zuurstof. Verschillende kruidenthees zijn officieel geen thee, want ze worden niet gemaakt van de theeplant. Ze worden daarom ook wel infusies of kruideninfusies genoemd. Bekende kruidenthees als rooibos, kamille, munt en sterrenmix. Deze thees worden gemaakt van andere planten, vruchten, kruiden, specerijen of bloemen. Omdat deze kruideninfusies geen echte thee zijn, hebben ze ook niet de gezondheidseffecten van echte thee. Wel helpt het thee drinken voor de dagelijkse hoeveelheid vocht drinken. Net als in koffie zit er cafeïne in thee, alleen heet het theïne. Het is dezelfde stof alleen met een andere naam. In tegenstelling tot koffie zit er veel minder milligram cafeïne/ theïne in thee. Bij koffie gaat het om 85 milligram cafeïne tegenover 30 milligram theïne in thee. 

Thee aanschaffen

Thee kan worden gekocht in zakjes, maar u kan ook losse thee bestellen. Losse thee heeft vaak een diepere smaak en grote stukken theeblaadjes, waardoor de bladeren zich kunnen uitvouwen en de thee een vollere smaak krijgt. Veel mensen houden van thee, daarom is een thee cadeau geven vaak geen slecht idee. Zo kan u iemand anders verwennen met heerlijke thee pakketten en geschenksets. Thee kan daarnaast worden gegeven bij veel gelegenheden en voor elk budget. Ook kan een thee pakket of geschenksets worden aangevuld met thee accessoires. Hierdoor krijgt de ontvanger direct een goede kennismaking met het drinken van losse thee. Hierna willen ze vaak niet anders meer. Natuurlijk zijn er ook altijd nog theezakjes voor diegene die van gemak houden. Naast de thee pakketten en geschenksets heerlijk proeven, zien ze er ook nog eens prachtig uit.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *